Weg met de Fam.

In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. In deze Weg met de Fam. daarom een aantal van onze favoriete activiteiten en evenementen in Leeuwarden & daar buiten!


Pure nostalgie


Forever Young Festival

22 augustus

Almere


De organisatoren van Forever Young Festival droomden ervan om zoveel mogelijk 65-plussers een onvergetelijke dag te bezorgen. Die droom werd werkelijkheid: elk jaar verrijst in het centrum van Almere een kleurrijk, gratis festival met theater, workshops, straatartiesten en een nostalgische kermis.

Reusachtig


De Reuzen van Royal de Luxe

17 – 19 augustus

Leeuwarden


De reuzen komen! Na Buenos Aires, Montreal, Liverpool en Barcelona doet straattheaterspektakel Royal de Luxe in augustus Leeuwarden aan. Marionetten die met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken spelen, bestuurd door honderden vrijwilligers, een verhaal dat geïnspireerd is op de Friese hoofdstad. Hier moet je bij zijn!

Kunst in het plantsoen


Noorderzon

23 augustus – 2 september

Groningen


Na 27 edities is het Groninger festival Noorderzon een waar begrip te noemen.

Ook de 28e editie belooft weer een groot feest te worden, waar grootheden, oude bekenden en jonge makers uit landen over de hele wereld hun podiumkunsten presenteren.

Lekker plukken


Pluktuinen

t/m september, soms oktober

Diverse locaties in Noord-Nederland


Dwaal door een bloemenzee, zoek de mooiste exemplaren en stel je eigen boeket samen! Gedurende de zomermaanden pluk je in verschillende pluktuinen je eigen veldboeket. Zoek dus een pluktuin bij jou in de buurt en pluk erop los!

Pak je koffers


Escher op Reis

t/m 28 oktober

Fries Museum, Leeuwarden


Een driedimensionale biografie over misschien wel de bekendste Leeuwarder kunstenaar: M.C. Escher. Je reis door het leven van Escher begint in 1898 in Leeuwarden en voert je van het grauwe, platte Nederland naar de zonnige berglandschappen van de Méditerranée.

Winnen! De Friesland Zorgverzekeraar mag 80 kaarten weggeven voor deze tentoonstelling!

Buitenbos


Openlucht Filmfestival

17 t/m 25 augustus

Apeldoorn


Deze zomer zie je de mooiste films gewoon in de buitenlucht. Op de Veluwe vindt in augustus het Openlucht Filmfestival plaats. Met 1500 zitplaatsen én diverse foodtrucks wordt een avondje film kijken wel heel bijzonder!


Op houtjes in de zomer


European Sports for all Games

3 t/m 7 augustus

Heel Friesland


Keatsen, skûtsjesilen en fierljeppen. Net als Friesland hebben andere landen hun eigen sporten en spellen. Ze komen samen tijdens het festival European Sports for all Games (ESFAG).


De openingsceremonie is op 3 augustus, tijdens de opening van de Sneekweek. De gehele Sneekweek geven de internationale sporters demonstraties en clinics.

Ook een WK Frysk damjen en zelfs reedriden (schaatsen) in de zomer staan op het programma. In de Elfstedenhal van Leeuwarden vindt zelfs een heuse houtjesrace plaats. Wij zijn supporter van de ESFAG. Als verzekerde mag je op vertoon van je zorgpas de bekende Friese doorlopers gratis huren. Daarmee versla je natuurlijk met gemak Nederlands beroemdste sprinters…