Vakantiechecklist


Ga je deze zomer op reis? Vergeet je paspoort, creditcard en tandenborstel niet. En er zijn nog een paar dingen om aan te denken. Met deze checklist begin je goed voorbereid aan je vakantie.

Zorgpas mee?

Pas in de portemonnee. Met de European Health Insurance Card, kortweg EHIC toon je in landen binnen de EU, EER, Zwitserland en Australië aan dat je verzekerd bent voor medische kosten. Zo hoef je de kosten niet eerst zelf voor te schieten. Wel zo prettig.


Werelddekking nodig?

Kies je voor een verre vakantie buiten Europa? Vergeet dan niet je reisverzekering om te zetten naar werelddekking. Wist je dat de landen rondom de Middellandse zee, zoals Egypte en geheel Turkije, gewoon onder de Europadekking vallen?


Bijzondere sporten?

Zin in wat actie tijdens de vakantie? Staat kitesurfen of parachutespringen op je vakantie to-do-list of ga je liever met een ballon de lucht in? Zorg er dan voor dat je de module bijzondere sporten en bagage meeverzekert in je reisverzekering.

Stap je op een jet-ski of duik je in de prachtige onderwaterwereld? Klinkt misschien extreem maar deze sporten zijn standaard mee verzekerd.


Alarmcentrale paraat?

Bij spoedeisende hulp, bel je altijd de Alarmcentrale. 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken vanuit iedere uithoek van de wereld. Het nummer staat op je zorgpas, en die zit in je portemonnee.


Gemak onder één dak

Heb jij de vakantiekoffer al gepakt? Vergeet je reisverzekering niet. Lekker onbezorgd op reis met jouw zorg- en reisverzekering onder één dak. Dus afsluiten en vertrekken.


Fijne vakantie!