Fam. Vitaal

Tips en tricks om vitaal te worden en blijven

binnenstebuiten

Eén op de drie Nederlanders komt te weinig buiten. Zonde, vinden wij. Buiten zijn is heerlijk én heel gezond. Daarom willen we je motiveren zoveel mogelijk te genieten van de natuur. Bonus: er valt wat te winnen! Leg jouw favoriete buitenmoment vast en deel je foto op www.buitenmoment.nl. Adem in, die frisse buitenlucht!

in het diepe

200 kilometer zwemmen in 3 dagen: zwemkampioen Maarten van der Weijden doet het. Van 18 tot en met 20 augustus zwemt hij langs de Friese elf steden om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De Friesland zwemt mee met Maarten, net als 22 verzekerden die reageerden op onze oproep om ook het water in te duiken. De zwemmers hebben allemaal hun eigen motivatie om mee te doen. Wij sponsoren deze zwemkanjers met 500 euro voor KWF Kankerbestrijding. Wil jij de bijzondere verhalen van dit zwemteam volgen en ze aanmoedigen? Houd dan onze Facebookpagina en #zwemmenmetmaarten in de gaten.

#herrehelpt

Handige tips om bewust en gezond te leven: wij zijn er dol op. Daarom vragen we graag experts om raad. Zoals oud-topsporter Herre Zonderland. In de videoserie #HerreHelpt vraagt hij bekende sporters het hemd van het lijf. Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten? Hoe presteer je onder druk? De antwoorden vind je op het YouTube-kanaal van OokGoed!

dansen op doktersrecept

Op 7 locaties in Friesland kunnen mensen met de ziekte van Parkinson dansen onder professionele begeleiding. Dansen? Ja! Wie met de voetjes van de vloer gaat, verbetert zijn flexibiliteit, spierkracht, coördinatie en evenwicht. Zo vermindert dansen bij mensen met Parkinson de kans op vallen, en vergroot het hun zelfredzaamheid. Het initiatief ‘Dans op recept’ wordt gefinancierd vanuit Stichting De Friesland.

een gezonde zaak

Wij willen van Friesland de gezondste provincie van Nederland maken. Ambitieus? Zeker. Haalbaar? Absoluut! Samen met VNO-NCW Noord zijn we het Netwerk Vitale Directies gestart. Een club vol directieleden van verschillende organisaties, die met elkaar vitaliteit en gezondheid in het Friese bedrijfsleven op de kaart zetten. Dus ben je ondernemer of werkgever? Meld je aan op www.defriesland.nl.