Fam. Vitaal

Tips voor een vitaal leven

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is begonnen. En jij kunt eraan meedoen! Hoe? Door zoveel mogelijk tegels in je (gevel)tuin te vervangen door planten. Zo’n tegelarme tuin heeft heel veel voordelen: groen heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid en in de tuin werken leidt tot nieuwe inspiratie. Bovendien is jouw groene tuin een heerlijke plek voor insecten en vogels én gaat het hittestress en wateroverlast bij hevige regenval tegen. Hoeveel tegels ga jij ‘wippen’? Geef ze door op nk-tegelwippen.nl en doe mee!

Aanmodderen maar!

Een beetje zand of aarde in een emmer, een flinke plens water erbij: klaar is je modder! Op 29 juni organiseert het Instituut voor Natuureducatie (IVN) voor de achtste keer ModderDag, een dag waarop alle kinderen eens lekker vies mogen worden! ModderDag is bedoeld om kinderen (en hun ouders) te laten zien hoe leerzaam en leuk het is om in de natuur te spelen. Veel scholen en (buitenschoolse)opvangcentra doen al mee aan ModderDag. Wil je ook deelnemen? Of gaan jullie thuis lekker aanmodderen? Op www.ivn.nl/modderdag vind je meer informatie.

Geef je ogen pauze

Heb je na een dag vol online vergaderingen weleens last van vermoeide ogen? Voor onze ogen is het best pittig om lange tijd naar een voorwerp dichtbij te kijken, zoals een laptop. Geef je ogen daarom af en toe pauze! Het Oogfonds adviseert om de 20-20-2 regel te hanteren: 20 minuten dichtbij kijken (op een laptop, tablet of boek), 20 seconden in de verte kijken (even lekker uit het raam staren) én minstens 2 uur per dag buiten zijn.

Verbreed je horizon met een boek

Ben je nog op zoek naar een goed boek voor de zomervakantie? Handicap.nl selecteerde de mooiste boeken door én over mensen met een handicap. Met verhalen over successen en tegenslagen, aangrijpende portretten, maar ook het dagboek van Marc de Hond, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. In de lijst staan ook kinderboeken. Bijvoorbeeld over Timur, een jongen met het syndroom van Down die besluit de grappenmaker van de klas te worden. Waar je ook naartoe gaat deze zomer, met deze boeken verbreed je sowieso je horizon.

Win twee startbewijzen voor de Fietselfstedentocht!

De Friesland is ook dit jaar weer partner van de Fietselfstedentocht. De tocht daagt mensen uit om de fiets te pakken. Om eropuit te gaan! Aan de Fietselfstedentocht kan iedereen meedoen. Of je nu jong of oud bent, voor een snelle tijd gaat of juist lekker wilt genieten. En dat past bij onze ambitie: zoveel mogelijk mensen uitnodigen om gezond en vitaal te leven. Daarom geven we twee startbewijzen voor de Fietselfstedentocht weg! Wil jij meedoen aan dit geweldige sportevenement? Laat ons weten met wie jij de Fietselfstedentocht wilt fietsen en waarom en maak kans op die twee tickets!

Go with the flow

Af en toe moet je een moment voor jezelf pakken en vertragen. Hoe? Met een online yin yogales van yogadocent Manon. Door gebruik te maken van (tennis)ballen kun je verschillende poses nog eens extra verdiepen. Ook leert ze je gemakkelijke oefeningen die je kunt toepassen voor nog meer ontspanning. Doe je mee dinsdag 13 juli om 20.00uur? Take it slow en geniet!

Onbezorgd op vakantie

Cultuur snuiven in Italië, met de camper door Frankrijk of met je billen op het strand van Ameland. We mogen weer op pad! Zorg wel voor een goede reisverzekering. Want een ongeluk, ziekte of diefstal kan je vakantie flink verstoren. Met een reisverzekering van De Friesland ben je zeker van goede hulp. Heb je ook je zorg bij ons verzekerd? Dan ontvang je 10% korting op je reisverzekering. Meer weten? Ga naar onze website.