Weg met de Fam.

Geniet van de zomer. Samen met je familie en vrienden! Wij hebben de leukste uitjes van de komende tijd weer voor je verzameld. Door het coronavirus worden activiteiten mogelijk afgelast of uitgesteld. Bekijk daarom vooraf de betreffende website.


HEERLIJK HELDER


De Helderse Vallei | Den Helder Klimmen, paardrijden, een blotevoetenpad lopen, kanoën, suppen… Je kunt het allemaal in de Helderse Vallei. Hier beleef je een fijne dag in de natuur! Het duurzaamheidscentrum vind je in de kop van Noord-Holland, aan de rand van de Helderse Duinen. Wil je de dag helemaal compleet maken? Sluit ‘m dan af met een bezoekje aan de stadsboerderij en breng samen met de dierenverzorgers de dieren naar hun nachtverblijf. Na zo’n dag buiten is het héérlijk slapen.

STAD UIT, NATUUR AAN


De Onlanderij | Groningen Aan de rand van de stad Groningen staat een hele bijzondere boerderij: de Onlanderij. Op en rond deze boerderij worden het hele jaar door natuuractiviteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld op pad met de boswachter of doe mee met een stiltewandeling. Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht: zij kunnen heerlijk spelen bij de natuurlijke speelplek op het erf van de boerderij. Of op onderzoek gaan in het schuurtje van Boswachter Bart, vol dierenschedeltjes, veren en andere vondsten.

TUINIEREN VOOR IEDEREEN


Tuin zonder drempels | Frederiksoord Drenthe In Frederiksoord vind je een bijzondere tuin: de tuin zonder drempels. Als je er bent, ontdek je dat tuinieren voor iedereen mogelijk is. Ook als je op leeftijd bent of een beperking hebt. In de verschillende voorbeeldtuinen doe je veel inspiratie op. De tuinen laten allerlei mogelijkheden zien, vooral voor mensen die met een stok lopen en voor rolstoelgebruikers. Nieuwsgierig? Kom gauw eens langs bij de Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels.

WAT EEN STEM


Muziek | Online Zingen. Bijna iedereen doet het. Misschien schuilt er wel een heuse zanger of zangeres in jou. Op deze website vind je allerlei gratis zang- en ademhalingsoefeningen. Je kunt ze gebruiken wanneer het jou uitkomt. Kies de oefeningen die passen bij jouw stem en laat je horen. Klinkt goed zeg!

MUSEUM THUIS


Museumkids | Online Rondkijken in het Anne Frank Huis of alles ontdekken over Vincent van Gogh? Dat kan gewoon vanuit huis! Op museumkids.nl vind je de leukste online tours voor kinderen (en hun ouders natuurlijk). Heel veel musea doen mee. Kinderen tot 12 jaar kunnen zelfs een heuse “museuminspecteur” worden en musea beoordelen. Welk museum is het meest “kidsproof”?

UIT DE KUNST


Fietsroute | Gaasterland Kunst en natuur ontmoeten elkaar in Gaasterland! Fietsend langs een route van 27 kilometer, ontdek je acht bijzondere ateliers. Ze liggen allemaal middenin deze mooie bosrijke en glooiende omgeving. Je kunt deze kunstroute ook met de auto volgen.

24 PARELTJES IN GRONINGEN


Kunst wandelroute | Groningen Zodra je bij het Centraal Station in Groningen bent, begint je kunstbeleving. Geniet van de stationshal uit 1896, waar je bijzonder metselwerk, glas-in-loodramen en tegeltableaus ziet. Vanaf het station kun je een kunstroute lopen, die je langs 24 oude en nieuwe kunstwerken leidt. Zoals Ultra aan de Emmasingel uit 2004: een beeld van een dame die niet aan het gangbare schoonheidsideaal voldoet. Weer heel anders is het bronzen beeld Kind met lam aan het begin van de Ubbo Emmiussingel. Wat een pareltjes allemaal!

VAAR JE VRIJ


Vaarroute | Oudega 75 jaar geleden werd ook het Friese dorp Oudega bevrijd. Tijdens de oorlogsjaren is hier van alles gebeurd. In Oudega zaten veel mensen ondergedoken, werden wapens gedropt, stak de Duitse bezetter een boerderij in brand én lieten verzetsmensen met munitie een trein ontsporen. Wil je meer weten over deze spannende gebeurtenissen? Download dan de MeAR Fryslân app op je smartphone. Varend langs de fluisterroute kun je dan op acht verschillende punten de verhalen beluisteren én bekijken.

DUIK IN DE DUINEN


Vrijwilligerswerk | Schiermonnikoog De duinen op Schiermonnikoog hebben jouw hulp nodig. Ze zijn de afgelopen jaren steeds meer dichtgegroeid met duindoorns, elzen, meidoorns en berken. Daardoor stuiven ze minder en de konijnen die er graasden zijn vrijwel verdwenen. De oorspronkelijke duinflora wordt met uitsterven bedreigd. Om dit te stoppen, helpen vrijwilligers van Natuurmomenten één ochtend per maand met duinonderhoud. Doe je mee? Zo kun je een fijn dagje Schier mooi combineren met nuttig vrijwilligerswerk. Voor íedereen is er iets te doen en je kunt in eigen tempo werken. Aanmelden?