Fam. Vitaal

Tips voor een vitaal leven

Vitamine G(roen)

Tuinieren is gezond. Dat weten we allemaal. Lekker onkruid wieden of je tuin aanharken is goed voor je fysieke gesteldheid. Het geeft ook ontspanning en zorgt voor minder stress. Heb je eenmaal een mooie tuin? Dan vraagt -ie natuurlijk om onderhoud. Zo blijf je lekker in beweging.

Virtuele Elfstedentocht

Houd jij van wandelen en baal je ervan dat wandelevents zijn afgelast? Of ben je niet zo’n wandelaar, maar wil je wel wat meer lichaamsbeweging? Doe dan mee met onze virtuele Elfstedentocht! Op 18 mei zijn de eerste lopers gestart. Inmiddels doen al ruim duizend deelnemers mee aan de tocht. Heb jij ook zin in een leuke uitdaging? Lees meer informatie en meld je aan op doejemee.nl/elfstedentocht. Je kunt tot en met 6 september 2020 meedoen.

Windje tegen

Scheten vies? Soms, maar ze zijn ook gezond! We doen het allemaal en het is heel natuurlijk. Toch vinden we het vaak gênant om een wind te laten. Stinkende sluipers of harde knallers: scheten vertellen veel over je lichaam. Wist je dat harde geurloze winden ontstaan omdat je waarschijnlijk koolhydraten niet goed verteert of er te veel van eet? En wat gebeurt er als je een scheet ophoudt? Lees er alles over in deze blog op Doe je mee?!

Nieuwe kleren? In de wasmachine!

Lekker geshopt? Misschien trek je de nieuwe kleren graag meteen aan. Onze tip: doe het niet. Er zitten vaak veel bacteriën en chemicaliën in én op je nieuwe kleding. Door de productie, het in- en uitpakken en de pasbeurten in de winkel. Bacteriën en chemicaliën kunnen vervelende huidirritaties veroorzaken. Gelukkig helpt een simpele wasbeurt. De meeste viezigheid verdwijnt dan in het afvoerputje. Schone kleren: die zitten wel zo fijn!

Leef in het moment

Wachten in de file, wachten op je vriend(in) die te laat is, wachten op de pakketbezorger die eerder zou komen. Zonde van je tijd? Bekijk het eens van de zonnige kant. Nu kun je de mooie omgeving bekijken, nog even in dat magazine duiken of die podcast beluisteren. Positief denken geeft een blijer gevoel. Je geniet meer en kijkt naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Dat klinkt veel leuker, toch?

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Een huis vol spullen. In kasten, op zolder of in de schuur. Van sommige wist je niet eens meer dat je ze had. Herkenbaar? Dan is het nu een mooie tijd om te “ontspullen”. Misschien kun je andere mensen blij maken met jouw spullen. Bovendien werkt het goed voor je brein. Want ons brein heeft rust nodig om goede keuzes te maken. Te veel spullen zorgen voor te veel afleiding. Maar hoe begin je met ontspullen? En hoe blijf je gemotiveerd? We delen graag leuke ontspul-ervaringen op doejemee.nl.