Buitengewoon mooie beelden

Lekker buiten zijn is leuk en gezond. Toch komt één op de drie Nederlanders te weinig buiten. Zonde! Samen met Nederlandse natuurorganisaties motiveert De Friesland iedereen om te genieten van de natuur en frisse buitenlucht.

In 2019 organiseerden we de fotowedstrijd Buitenmoment. Duizenden mensen deelden hun bijzondere buitenmomenten met ons. Hieronder zie je een aantal winnende foto’s. Wat een pláátjes!


Kiekeboe

Douwina Iedema

De lente is Douwina’s favoriete seizoen. Mooie luchten, bloemen, vogels én lammetjes. Tijdens een wandeling over de zeedijk in Holwerd, keek een lammetje nieuwsgierig over de dijk. Recht in haar camera. Wat een geluk!


Spiedende meeuw

Remko Ongersma

Vleugels gespreid naar voren, poten naar achter en dan die ogen… Ze kijken net onder de vleugel door, recht in de lens van Remko. Op de boot naar Texel legde hij de “naar eten spiedende meeuw” vast.


Vogelvlucht

Frits Postma

Wandelen en fotograferen: dat is wat Frits Postma het liefste doet. Tijdens een wandeling langs de zeedijk buitendijks tussen Blije en Holwerd legde hij deze vogelvlucht vast.


Nieuwe herinneringen

Annelot Prins

Als kind kwam Annelot Prins al met haar ouders op het Italiaanse eiland Elba. Nu is ze er voor het eerst met haar gezin. Oude en nieuwe herinneringen komen samen. Onvergetelijk!


Sprookjesbos

Charles van Veen

Bij de Fraeylemaborg in Slochteren vind je deze sprookjesachtige plek. Charles van Veen maakte de foto van het bruggetje tijdens een flinke wandeling.


Swingen boven rijstveld

Lucy Aarnink

Lemukih is een magische plek op Bali, volgens Lucy Aarnink. Op deze schommel beleefde ze er een ultiem Balinees buitenmoment.


Mooie zomeravond

Mieke Bazuin

Bij het Zuidlaardermeer in Groningen genoot Mieke Bazuin van deze prachtige zonsondergang.


Beetstersweach betiid

Henk Prins

Voor het maken van de mooiste foto’s moet je vroeg uit de veren. Dus maakte Henk Prins in alle vroegte een wandeling door het bos van Beetsterzwaag. Daar liep ook collega-fotograaf André van der Meulen. Dit is het mooie resultaat!


Ochtend

Lucrezia Costa

Als Lucrezia ’s ochtends vroeg langs de Amstel naar haar werk fietst, ziet ze de roeiers en opkomende zon. Even genieten van dit prachtige uitzicht.


Vrachtschip in de mist

Mathieu van den Berk

Een paar minuutjes varen, lekker om je heen kijken… Als Mathieu van den Berk met de pont van Amsterdam Noord naar het centrum gaat, kijkt hij altijd goed om zich heen. Op een mistige ochtend spot hij dit vrachtschip, dat opdoemt uit de laaghangende mist.