Weg met de Fam.

Geniet van de zomer. Samen met je familie! Wij hebben de leukste familie-uitjes van de komende tijd weer voor je verzameld.


HAPJE EILAND


Beach Food Festival

26 – 28 juli

Texel


Een koud drankje in je ene hand, een zilte snack in je andere. Op het Beach Food Festival op Texel geniet je van al het lekkers én moois dat het eiland te bieden heeft. Van Texelse kokkels tot de waddenoester, van duindoorncheesecake tot Texelse lamskroketjes. Het Beach Food Festival is een festival om verantwoord je tanden in te zetten!

KLIK KLIK


Workshop natuurfotografie voor kinderen

17 juli

Nationaal Park De Alde Feanen


Is je zoon of dochter gek op foto’s maken? Speciaal voor jonge fotografen organiseert It Fryske Gea een workshop natuurfotografie voor kinderen. Onder begeleiding van een natuurgids en fotograaf ontdekken kinderen de natuur van achter hun cameralens. Ze leren écht goed naar planten en dieren kijken en deze creatief vast te leggen. Wie geluk heeft, krijgt misschien zelfs een ree voor de lens! Aanmelden voor de workshop kan via de website.

Foto: Ruben van Vliet

KLASSIEKER


CityProms

27 – 30 juni

Leeuwarden


Met al acht succesvolle edities achter de rug is CityProms niet meer weg te denken uit de Leeuwarder zomerprogrammering. De negende editie vindt plaats van 27 t/m 30 juni en biedt ook dit jaar weer een scala aan internationale, Nederlandse en Friese klassieke topsterren. Net als andere jaren zijn alle concerten gratis toegankelijk. Bovendien zijn er speciale kindervoorstellingen. Want klassieke muziek is voor iedereen!

SPORTDAG


Mar-athon

22 juni

SneekOf je nu wandelt, hardloopt of fietst. En of je het nu bij vijf kilometer houdt, of gaat voor 42. Mar-athon is een sportief evenement voor iedereen. De prachtige, waterrijke omgeving van Sneek staat op zaterdag 22 juni in het teken van samen bewegen. Na de finish nog even nagenieten? Op het Martiniplein geniet je nog de hele avond van het Midzo-mar-festival.

Foto: René den Engelsman

ZOMERGEVOEL


Simmerdeis

27 – 30 juni

Drachten


Van circusacts tot experimenteel theater, van kindervoorstellingen tot populaire artiesten: je vindt ze allemaal op Simmerdeis. Op dit jaarlijks terugkerend cultureel festival vol theater en muziek zagen duizenden bezoekers al artiesten als Kensington, Chef’Special en Elske DeWall. En: veel voorstellingen én alle muziekacts op het hoofdpodium zijn gratis toegankelijk!

Foto: Fonger de Vlas

NIET VOOR WATJES


Alde Feanen Challenge

25 augustus

Nationaal Park De Alde Feanen


Je gaat dwars door de natuur, 6 of wel 9 uren lang. Samen met je teamgenoot stippel je de perfecte route uit om alle checkpoints te bereiken. Onderweg voer je opdrachten uit waarbij je moet kanoën, steppen, mountainbiken, hardlopen of zwemmen. Bij de Alde Feanen Challenge ontmoeten sport en natuur elkaar. Durf jij de uitdaging aan?

NATUURAVONTUUR


Hunzefestival

22 – 23 juni

Bezoekerscentrum Reitdiep (Groningen)


Lopen over touwbruggen, dieren leren herkennen in het donker, een beverburcht bouwen, waterbeestjes onderzoeken: het Hunzefestival in Bezoekerscentrum Reitdiep is een weekend vol spannende en uitdagende activiteiten voor kinderen. Natuurlijk zijn pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s ook van harte welkom!

BAJESKLANT


Bajescamping

23 - 24 augustus

Gevangenismuseum Veenhuizen


Een nachtje doorbrengen in de gevangenis?! Jazeker! In het laatste weekend van de zomervakantie kun je een nachtje kamperen op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Als de hekken op slot gaan, begint het avontuur! Speel een spannend uitbraakspel en vertel bij het kampvuur jouw engste verhaal. De bajescamping is niet geschikt voor bangeriken!

TUINWANDELING


Hortus Alkmaar

Tot 1 september

Alkmaar


In de zomermaanden organiseert Hortus Alkmaar elke eerste zondag van de maand een ochtendwandeling door de tuin onder leiding van een IVN-gids. De prachtige rondleiding start 's ochtends en duurt ongeveer anderhalf uur. De tuin is dan nog gesloten, dus het is er heerlijk rustig. Kom je ook?