Goed vergoed

De prijs van een gezond lijf

Je wilt graag afvallen, maar weet niet hóe. Of je hebt al talloze diëten gevolgd, maar zonder blijvend resultaat. En die kilo’s beginnen nu toch echt invloed te hebben op je gezondheid... De Friesland wil haar verzekerden helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen én te behouden. Daarom is er de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

Wat is een GLI?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is bedoeld om gezondheidsrisico’s bij mensen met overgewicht te verminderen. In een twee jaar durend programma krijg je handvatten om gezonder te eten en meer te bewegen. En je krijgt ook hulp bij het veranderen van je gedrag en gewoonten. Door begeleiding op het gebied van leefstijl, voeding en gedrag met elkaar te combineren, is een nieuwe, gezondere leefstijl beter vast te houden.

Voor wie is het?

Het GLI-programma is er voor mensen van 18 jaar en ouder, die overgewicht hebben en daarbij een ander gezondheidsprobleem hebben. Denk aan een chronische ziekte of een hoge bloeddruk. Bovendien is het belangrijk dat deelnemers zich realiseren dat het GLI-programma niet vrijblijvend is: doe je mee, dan ga je je twee jaar lang op je gezondheid richten. Wie zich daar volop voor wil inzetten, is van harte welkom!

Waar kan ik terecht?

Heb je interesse in het GLI-programma? Maak dan een afspraak bij je huisarts. Hij of zij onderzoekt of je in aanmerking komt voor het programma. Is dit het geval? Dan verwijst jouw huisarts je door naar een leefstijlcoach van het GLI-programma. Na een intakegesprek met deze coach wordt definitief bepaald of je wordt toegelaten tot het programma.

Wat gaat mij dat kosten?

De kosten van het GLI-programma worden sinds 1 januari 2019 vergoed uit de basisverzekering. Ook kost het je geen eigen risico. Wél is het belangrijk dat je het programma volgt bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Zo weet je zeker dat je het programma kosteloos kunt volgen.