Fam. Vitaal

Tips en tricks om vitaal te worden en blijven

Doe je mee?

De Friesland vindt vitaliteit en gezondheid belangrijk. En wij hebben een droom: de gezondste en meest vitale ‘mienskip’ van Nederland vormen. Hoe we dat doen? Samen met jou! Wil jij gezond eten, bewegen en mentaal fit blijven? Neem een kijkje in een van onze communities: ‘wijs met je spijs’, ‘fit in je vel’ en ‘blij in je brein’. Onze missie: samen maken wij onszelf én de wereld om ons heen vitaal wijzer. Praat mee, doe mee aan challenges en probeer nieuwe dingen uit op het gebied van vitaliteit.

Dat (be)valt goed!

Een scheefliggende stoeptegel, natte bladeren in het bos of net iets te gehaast de trap aflopen: een nare val is zo gemaakt. Na een val zit de schrik er vaak goed in. Je wilt voorkomen dat je nog eens valt en wordt voorzichtig. Sommige mensen worden zelfs zó voorzichtig, dat ze steeds minder gaan bewegen en daardoor hun conditie verslechtert. Een valpreventietraining kan dan helpen. Er zijn verschillende trainingen waarbij je onder meer werkt aan je balans en spierkracht. Ook leer je ‘goed’ te vallen. Fijn: valpreventietrainingen worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering van De Friesland. Zo wordt vervelend vallen verleden tijd.

Tuinier je fit

Wil je graag fit worden en blijven, maar ben je geen fan van de sportschool? En is hardlopen ook niks voor jou? Geen probleem: er zijn talloze manieren om lekker actief bezig te zijn. Bewegen hoeft echt niet altijd bij een sportclub. Ga bijvoorbeeld lekker dansen op je favoriete muziek, ga tuinieren of speel eens een potje voetbal met je kinderen. Kortom: kies een manier van bewegen die bij jou past en maak dáár een (dagelijkse) gewoonte van. Zo wordt bewegen vanzelf leuk!

Even opladen

Het is je vast weleens opgevallen: als je overdag lekker veel buiten bent, slaap je ’s nachts als een roos. Daglicht heeft namelijk een goede invloed op de productie van melatonine, het hormoon dat je helpt met inslapen. Ook sporten of bewegen helpt je om ’s nachts lekker te slapen. Sport je in de buitenlucht, dan ben je dus vrijwel verzekerd van een goede nacht. En dat is belangrijk, want in je slaap worden je lichaam en geest opgeladen. Zodat je elke dag weer vol energie opstaat!

Office Olympics

Bewegen is leuk! Doe daarom mee aan de 5-daagse Office Olympics. Iedere dag staat er een andere battle op het programma. Van bureaustoelraces tot hinkelen: durf jij de strijd aan te gaan? Wat heb je nodig? Een stel enthousiaste collega’s en misschien nog wat kantoorartikelen. Zo blijf jij fit in je vel. De challenge start op 1 juli. Meld je nu aan voor het Facebookevent van OokGoed. Doe je mee?

Vitaal in 24 uur

Een gezonde medewerker is productiever, stressbestendiger, gemotiveerder én verzuimt minder. Daarom stimuleert De Friesland met het programma Sterk te Werk werkgevers en werknemers om vitaal te blijven. De 24-uurstraining Gezond Gedrag van Pim Mulier is onderdeel van dit programma. Tijdens deze training leer je in één dag alles over het belang van gezondheid en vitaliteit. En hoe je door aandacht te besteden aan je slaap, voeding, rust en beweging zelf kunt werken aan jouw vitaliteit. Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen? Kijk op www.defriesland.nl/sterktewerk.

Verhuisbericht

Wij verhuizen naar de hoogste toren van Leeuwarden aan de Sophialaan 50. Ons servicepunt verhuist natuurlijk met ons mee. Vanaf 8 juli 2019 kun je met vragen over jouw zorgverzekering bij De Friesland terecht op onze nieuwe locatie. Ga voor actuele informatie en onze openingstijden naar www.defriesland.nl/contact.