Buitengewoon mooie beelden!

Lekker buiten zijn is leuk én gezond. Toch komt één op de drie Nederlanders te weinig buiten. Zonde! Samen met Nederlandse natuurorganisaties wil De Friesland iedereen motiveren om te genieten van de natuur en de frisse buitenlucht. Dat doen we onder meer met de online fotowedstrijd Buitenmoment.


Doe mee aan fotowedstrijd Buitenmoment

Elke maand is er een ander thema. De maand juni staat in het teken van het thema ‘beweging’. Je vindt hieronder een greep uit de inzendingen. Wat is jouw favoriete buitenmoment? Deel je foto voor 1 juli 2019 op buitenmoment.nl en maak kans op een Apple Watch.


Vrijheid voelen in Scheveningen

Zara Karami

Een dagje naar het strand in Scheveningen, daar knapt Zara van op! Deze foto verbeeldt voor haar precies wat het strand in haar oproept: een ultiem gevoel van vrijheid.


Samen 163 jaar

Jifke Jeeninga

Wandelen houdt je jong! Dat bewijzen deze twee wandelaars van 88 en 75 jaar. De jongste van het stel liep dit jaar voor de elfde keer de Friese Elfstedenwandeltocht. De oudste liep die tocht ook al vijftien keer en besloot de laatste dag ‘even’ mee te wandelen.


Loss of gravity

Miel van Velzen

Als Miel’s broertje zich achterover op de trampoline laat vallen, kiekt Miel snel deze foto, waarop het lijkt of zijn broertje gewichtsloos is.


Achterover het water in!

Joelle Steendam

Samen met één van haar beste vriendinnen reisde Joelle door Australië. Deze foto werd gemaakt toen de twee samen al snorkelend op zoek gingen naar walvishaaien.


Vogelvlucht

Frits Postma

Lekker uitwaaien op de zeedijk! Frits liep van Marrum naar Holwerd en maakte ondertussen deze foto.


De Wandeling

Mieke

Tijdens een wandeling bij het Groningse Schildmeer maakte Mieke deze foto.


Beweging

Sjoukje Hofstede

Net op tijd kon Sjoukje haar camera pakken om deze fazant, die zich even heerlijk uitschudt, vast te leggen.


Old and new

Mieke

De uitvinding van de eeuw? Als je het Mieke vraagt, is het de rollator. Daarmee blijf je in beweging, ook als je iets minder goed ter beent bent.