Fam. vitaal

Tips voor een vitaal leven

Op naar zero waste

Voel jij je weleens schuldig als je weer een overvolle container aan de weg zet? Of als je alwéér een volle vuilniszak wegbrengt? Luister dan eens naar de podcast Practical(ly) Zero Waste. Deze podcast zit vol handige tips die je helpen om minder afval te produceren. Het mooiste? Alle tips zijn eenvoudig uit te voeren en kosten weinig tijd. Want, zo is de filosofie van presentatrice Elsbeth Callagan, alleen dan is het gemakkelijk om je nieuwe, "zero waste" leefstijl vol te houden. Je vindt de podcast op verschillende podcastplatforms, zoals Apple Podcasts en Spotify.

Doei coronakilo's

Heb jij tijdens de coronacrisis kilometers gewandeld? Of vond je het juist lastig om te sporten in deze periode? Veel mensen behoren tot die tweede groep: een derde van de volwassenen ouder dan 25 heeft de afgelopen anderhalf jaar minder bewogen dan anders. Als je zo’n lange tijd minder actief bent geweest, kan het uitdagend zijn om je oude leefstijl weer op te pakken. Onze community helpt je daarbij. Bij Fit in je vel op samenfitter.nu vind je laagdrempelige challenges, handige tips én gelijkgestemden die, net als jij, graag (weer) willen bewegen.

Groene energie

Heb jij al kennisgemaakt met matcha-thee? Matcha is een speciaal soort groene thee die bekendstaat om haar goede eigenschappen. Zo bevat matcha van nature calcium, kalium, vitamine A, vitamine D én een heleboel antioxidanten. Bovendien zit er in matcha minder cafeïne dan in een kopje koffie, maar krijg je er wel een fijne en langdurige energieboost van. Dat komt doordat de cafeïne geleidelijk wordt afgegeven. Matcha wordt vaak verkocht als poeder. Voeg een beetje heet water toe, roer flink door en klaar is je kopje superthee!

Klein gebaar, groot verschil

Een appje, een belletje: contact maken is tegenwoordig zó gebeurd. Toch krijgen veel mensen te maken met eenzaamheid. Vermoed jij dat iemand in jouw omgeving eenzaam is? Maak dan eens een praatje met diegene. Of stel voor om samen eens een activiteit te ondernemen, zoals wandelen of tuinieren. Je kunt ook samen onderzoeken of er in de buurt iets leuks wordt georganiseerd, waarbij iemand kan aansluiten. Een klein gebaar kan voor de ander al een groot verschil maken. Wil je weten wat je nog meer kunt doen tegen eenzaamheid? Kijk op eentegeneenzaamheid.nl.

Yoga voor je ogen

Je sport regelmatig, zorgt voor voldoende ontspanning en probeert gezond te eten. Lekker bezig! Mogen we toch nog iets aan dat rijtje toevoegen? Geef eens wat aandacht aan je ogen! Met alle schermen om ons heen hebben onze ogen het tegenwoordig best zwaar. Oogyoga helpt om je ogen fit, flexibel en ontspannen te houden. En dat is fijn, want daarmee ga je hoofdpijn en droge of geïrriteerde ogen tegen. Benieuwd naar oogyoga? Ga dan naar Blij in je brein op samenfitter.nu en volg de les oogyoga van Manon.