Dubbel zo lekker
Hij is goede vrienden met de meeste kruiden en specerijen, laat zich koken, bakken en roosteren en buigt flexibel mee naar zowel hartig als zoet. De pompoen is een echte allemansvriend. En in deze stoofpot en cake bewijst hij dat nog maar eens. Overigens hebben deze twee gerechten naast hun hoofdingrediënt nog iets gemeen: ze smaken het lekkerst in gezelschap.
Pompoenstoofpot met kikkererwten
(voor circa 6 personen)
Dit heb je nodig
2 tl olijfolie 2 grote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 1 tl kurkuma 1 tl kaneel 1 tl gemberpoeder laurierblad 100 gr rode linzen 400 gr kikkererwten (blik) 400 gr tomatenblokjes (blik) 500 gr pompoen, geschild en in blokjes 500 ml groentebouillon 50 gr vermicelli of andere kleine pastavorm optioneel: verse peterselie en koriander
Pompoencake met cream cheese frosting
Dit heb je nodig
Voor de cake 400 gr pompoen, in blokjes 200 gr bloem 175 gr donkere basterdsuiker 2 tl kaneelpoeder 1 tl koek- en speculaaskruiden snuf zout 2 tl bakpoeder 1 tl baking soda 170 gr boter 3 eieren handje pecannoten, fijngehakt Voor de cream cheese frosting 100 gr ongezouten roomboter 200 gr roomkaas 125 gr poedersuiker 1,5 tl vanille aroma