Weg met de fam.

Na twee coronajaren is het nu extra genieten van alle evenementen, uitjes en andere festiviteiten. Als dat geen fijn voorjaar wordt!

Stevig stappen

Wandeltocht | Groningen/Drenthe Op 21 mei vindt de 15e editie van de Leekstermeer Wandeltocht plaats. Met 4 mooie wandelroutes van 10, 17.5, 25 en 40 kilometer wandel je langs het fraaie Leekstermeer, door natuurgebied De Onlanden en door de kop van Drenthe. Het inschrijfgeld gaat naar een goed doel.

Arcadia

Cultuur | Friesland Arcadia is een 100 dagen durend cultureel programma én het vervolg op Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van 2018. Van 6 mei t/m 7 augustus is er een breed aanbod aan activiteiten: een wandelend bos in Leeuwarden, een kunstvoorstelling in het groen van Oranjewoud, een programma over ijs als verbinder en nog veel meer. Check de agenda voor het aanbod.

Wilde wolven

Inspiratie outdoor | online Wilde Wolven is een outdoorplatform dat je online inspireert om offline op avontuur te gaan. Op Wilde Wolven vind je de mooiste natuurroutes, slaapplekken, outdoor-uitjes en wildernistips. Wat wordt jouw volgende avontuur?

Runexpected

Sportevent | Amsterdam Neurofibromatose (NF) is een onvoorspelbare ziekte. In Nederland worden 1 op 3000 kinderen geboren met NF. Om dit aantal terug te dringen, is er meer wetenschappelijk onderzoek nodig. Daarom wordt op 21 mei RUNEXPECTED, de meest onvoorspelbare run van Nederland georganiseerd om geld op te halen. Wordt het voor jou onvoorspelbaar uitdagend, onvoorspelbaar ingewikkeld of onvoorspelbaar leuk? Doe mee op 21 mei of doneer!

Daar komt de zon

Kanotocht | Alde Feanen Ben jij een ochtendmens en zie jij de wereld graag ontwaken? Sla die koffie een keer over en stap in een kano. Zie de ochtenddauw langzaam verdwijnen, terwijl je samen met de natuur wakker wordt. Voel je als een eend op het water, terwijl de enthousiaste natuurgids je meer vertelt over al het natuurschoon dat voor je ogen verschijnt. Ook leuk voor kinderen!

Schip ahoy

Harlingen Ahoy zeehelden! Van 14 tot en met 17 juli ontvangt Harlingen ’s werelds mooiste en grootste Tall Ships. Ook De Friesland draagt bij aan dit evenement: vier mensen gaan namens De Friesland mee als trainee op de schepen. Maar ook als je níet meevaart, zijn de Tall Ships Races de moeite van het bezoeken waard. Neem een kijkje aan boord van de schepen of geniet aan de kade van live muziek. En vergeet geen bezoekje te brengen aan het De Friesland vitaliteitsplein, inclusief ApenkooiXL!

Sprookjesachtig

Festival | Emmen Tijdens Fable & Fantasy op 18 en 19 juni waan je je in een fantasiewereld. Je staat oog in oog met sprookjesfiguren, kunt terug naar de Middeleeuwen of maakt een uitstapje naar de steampunk. De één komt in een prachtig kostuum, de ander in zijn gewone kleding. Iedereen is welkom! Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang.

Samen op expeditie

Wetenschap | Franeker Op 6 mei staat heel Franeker in het teken van de wetenschap. Tijdens Expeditie Next 2022 gaan wetenschappers van alle leeftijden, kinderen en nieuwsgierige ouders samen op expeditie. Bouw mee aan een kettingreactie-machine, ga op ontdekkingstocht naar het heelal of doe onderzoek naar hoe bomen en dieren met elkaar praten.

Pak je doedelzak

Muziekfestival | Groningen Op 5 en 6 juni wordt het Stadspark in Groningen omgetoverd tot een Keltische wereld. Het festival Zomerfolk brengt je (inter)nationale acts, een marktplein en allerlei leuke workshops. Denk aan vilten, Schots of Iers dansen en doedelzak spelen. Of leer de fijne kneepjes van verhalen vertellen. Ook is er een kinderdorp met leuke activiteiten.