Goed vergoed

Lekker in je vel

De zon op je gezicht. De wind tegen je wangen. Of het zand tussen je tenen. Je huid krijgt dagelijks heel wat te verduren. Helaas is een gezonde huid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is een behandeling of therapie nodig. De aanvullende verzekering (AV) van De Friesland vergoedt verschillende vormen van huidtherapie. We lichten er drie uit.

Acnébehandeling

Veel mensen hebben af en toe een puistje. Deze kleine ontstekingen van de huid worden ook wel acné genoemd. Acné kan in milde, maar ook ernstigere vormen voorkomen. Een acnébehandeling kan dan helpen. Vanuit de AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal krijg je een vergoeding van € 250 per kalenderjaar. Je kunt zonder verwijzing naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Wél moet de zorgverlener aan een aantal eisen voldoen. Deze vind je op onze website.

Epileren

Heb je last van haargroei op vreemde plaatsen in je gezicht of op de hals? Dan kun je een epilatiebehandeling vergoed krijgen. Heb je een AV Extra, dan krijg je maximaal € 300 per kalenderjaar vergoed. Bij de AV Optimaal is dit € 500. Er zijn verschillende soorten behandelingen: IPL, laserepilatie, epilight of elektrische epilatie. Welke behandeling het beste bij jou past, kan de zorgverlener samen met jou beoordelen. Je kunt voor deze behandelingen terecht bij een huidtherapeut. Voor de elektrische epilatie kun je ook naar een schoonheidsspecialist. Wél moet de zorgverlener aan een aantal eisen voldoen. Deze vind je op onze website.

Camouflagetherapie

Sommige huidaandoeningen of kleurafwijkingen zijn permanent. Denk aan littekens, wijnvlekken of pigmentvlekken. Met camouflerende make-up maak je ze minder zichtbaar. Met een AV Extra of AV Optimaal krijg je eenmalig € 150 vergoed voor camouflagelessen en de producten die je nodig hebt om jouw huidaandoening te camoufleren, zoals pasta’s, crèmes of poeders. Je kunt hiervoor terecht bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Een verwijzing is niet nodig, maar de zorgverlener moet wel voldoen aan de juiste eisen. Deze vind je op onze website.

Heb je een andere huidaandoening?

Volgens het Huidfonds zijn er meer dan 3000 verschillende huidaandoeningen. Heb jij last van je huid? Stel je vraag aan Dokter Appke. Een handige app waarin je antwoord krijgt van ervaren medisch deskundigen. Of breng dan een bezoek aan je huisarts. Die zoekt samen met jou naar een passende behandeling.