Fam. vitaal

Tips voor een vitaal leven

Lekker fris

Een frisse neus halen: we doen het allemaal. Wist je dat dat een hele gezonde gewoonte is? Het gevoel van de wind op je huid ontspant de geest, zegt aandachtsdeskundige David Strayer tegen de Wall Street Journal. Het trekt je aandacht, maar neemt je niet volledig in beslag. Bovendien kan de buitenlucht ook positief werken voor je gemoedstoestand én je energielevel. Ga er dus lekker samen op uit(waaien)!

Kijk en vergelijk

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. Je ziet meteen of een product past in de Schijf van Vijf. Zo niet, dan krijg je gezondere alternatieven te zien. Heb je een allergie of intolerantie waar je rekening mee wilt houden? Je selecteert eenvoudig dat je wilt letten op gluten, melk, noten, vis of een ander allergeen. Je vindt de app in de Play Store en App Store.

Yoga vanuit je luie stoel

Yoga, dat is toch met die ingewikkelde poses? En die ledematen die alle kanten op steken? Nee én ja. Yoga kan best pittig zijn. Maar er zijn ook laagdrempeliger vormen van yoga. Stoelyoga bijvoorbeeld! Het enige wat je voor stoelyoga moet kunnen, is zitten. Daardoor is het een perfecte manier om kennis te maken met deze sport. Yoga-docent Manon Lemkes neemt je mee in de wereld van stoelyoga. Ze laat je een aantal handige oefeningen zien die je thuis, zittend op je stoel, kunt doen. Kom je lekker zitten?

Binnenbos

Ben je gek op de geluiden van het bos, maar heb je geen bos in de buurt? Niet getreurd. Luister dan gewoon eens naar Tree.fm. Hoor je de fluitende vogels in het bos, het ruisen van de wind en het knisperen van de bladeren? Deze fijne natuurgeluiden brengen je tot rust en verminderen stress. Je vindt al deze kalmerende geluiden via Sounds of the Forest.

Kweken op koffiedik

Als je een koffiedrinker bent, gooi je regelmatig koffiedik weg. Zonde eigenlijk, want met koffiedik kweek je heel makkelijk je eigen oesterzwammen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een zogenoemde grow kit en een beetje koffiedik. En, oké, een beetje geduld. Wil je het eens proberen? Je vindt de grow kit in de Samen Fitter webshop.