Weg met de fam.

Geniet van de lente. Samen met je familie en vrienden! Wij hebben de leukste uitjes van de komende tijd weer voor je verzameld. Door het coronavirus worden activiteiten mogelijk afgelast of uitgesteld. Bekijk daarom vooraf de betreffende website.


BELEEF HET PAD


Wandelroute | Hoogersmilde Ook zonder de 10 belevingsobjecten is het belevingspad in het Drents-Friese Wold een genot om te lopen. Toch maken de waterpomp, het sporenpad en het vliegtuig deze wandeling tot een ware belevenis. De route van 3 kilometer vertelt het verhaal over de historie van het Drents-Friese Wold en de mensen die er ooit woonden.

EEN AVOND THUIS


Opera en ballet | online Goed nieuws voor alle zang- en dansliefhebbers: het Nationale Opera & Ballet gaat door. Online! Koop een ticket voor de livestream van jouw keuze, trek je mooiste outfit aan en laat je meevoeren door de prachtige voorstellingen. Want of je nu thuis of in het theater zit: ontroering zal er zijn.

HOLE IN ELF


Golf event | Friesland Deze Elfstedentocht gaat niet over het ijs, maar over de strak gemaaide grasmatten van elf golfbanen in Friesland. De driedaagse golfelfstedentocht daagt golfliefhebbers uit om 155 holes te spelen op elf Friese banen. Ga jij de uitdaging aan?

MENTALE INSPIRATIE


Podcast ‘Omdenken’ op Spotify Openhartige gesprekken over dilemma’s, anders kijken en natuurlijk omdenken: dat is de podcast Omdenken van Berthold Gunster. Berthold, de drijvende kracht achter de doordenkers van Omdenken, praat met zijn gasten over hun dilemma’s of problemen. De gesprekken zorgen voor herkenbaarheid, een lach op je gezicht én een dosis mentale inspiratie. Zelf luisteren? Je vindt de podcast Omdenken op Spotify.

HOSSEN MAAR


Speelbos | Drogeham Klimmen, klauteren en springen. In het zand en op het water. Speelbos Hossebos in Drogeham staat met zes speelpoelen garant voor speelplezier. Waan je in de jungle op de junglebrug en in het spinnenwebnet of ga op avontuur op de stapstenen. En als de kinderen zich vermaken, dan papa en mama ook!

TRAIN JE BREIN


Luisterboek Gezond eten en bewegen is belangrijk, maar hoe zit het met jouw mentale fitheid? Luisterboek mindgym is een sportschool voor je geest. De handige tips leren je om te leven met meer aandacht, positieve emoties langer vast te houden, relaties te versterken en meer gedaan te krijgen in minder tijd. Klinkt goed, toch? Luister Mindgym nu via jouw online luisterkanaal.

ON THE ROAD


Auto puzzeltocht | heel Nederland Gaan jullie vandaag op avontuur langs de Brabantse natuurgebieden? Of maak je liever een tocht langs de mooiste villa’s in het Gooi? Met de autopuzzeltochten ontdek je Nederland op een wel heel bijzondere manier. Download de route van jouw keuze, houd het road book in de aanslag en rijden maar!

Fotograaf Hans Jellema

DONKERWAUW


Dark sky park | Terschelling en het Lauwersmeer In een wereld die steeds meer verlicht is, wordt het donker steeds zeldzamer. In een Dark Sky Park ervaar je hoe mooi het donker kan zijn. Geniet van de stralende sterrenhemel boven je en houd je oren en ogen open, want de kans is groot dat je een nachtdier tegenkomt! Er zijn twee Dark Sky Parks in Nederland: natuurgebied De Boschplaat op Terschelling en Nationaal Park Lauwersmeer.

DE KUNST LIGT OP STRAAT


Writer’s block | Leeuwarden Een openluchttentoonstelling: zo zou je de ruim 2.000 vierkante meter street art in Leeuwarden wel kunnen noemen. De afgelopen jaren namen gerenommeerde Friese en internationale graffiti-kunstenaars vele muren in de Friese hoofdstad onder handen. De maandelijkse Street Art Tour neemt je mee langs de mooiste kunstwerken: van old school graffiti tot fotorealistisch werk. De tour vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand. Check de website voor meer informatie.