Thuis met de Fam.

We kunnen er minder op uit met de familie. Gelukkig zijn er veel manieren om het thuis extra gezellig te maken. Hier vind je de leukste “uitjes voor thuis”!


ALS EEN AAP


Apenkooi XS Thuis Bij De Friesland zijn we gek op apenkooien. Zelfs als we het noodgedwongen thuis moeten doen! We bedachten Apenkooi XS: dé manier om heerlijk te apenkooien in je huis of tuin. Weten hoe het werkt?

ZIE ZE VLIEGEN


Online lessen Vogelkijkcentrum

Wat is het verschil tussen een huismus en een heggemus? Waaraan herken je de pimpelmees? En is dat nou een spreeuw of een merel? Met de online lessen van het Vogelkijkcentrum leer je de vogels om je heen (her)kennen. Leuk voor iedereen met een tuin of balkon.

MELKMEISJE


Online exposities Diverse musea

Als wij niet naar musea kunnen, dan komen musea naar ons! Google maakte de collecties van musea over de hele wereld digitaal beschikbaar. Bekijk de mooiste kunstwerken of verdiep je in de verhalen. Heel even ben je middenin zo’n prachtige schilderijenzaal…

OP DE BANK MET JE FAVORIETE BAND


Thuisconcerten Diverse artiesten

Nu concertzalen leeg blijven, geven veel artiesten optredens vanuit hun huiskamer. Anderen uploaden video’s van concerten uit het verleden. Ticketmaster verzamelt de leukste thuisconcerten voor je. Zo kijk je vanuit huis bijvoorbeeld naar Pink Floyd, Troye Sivan of zelfs Cirque de Soleil.

KLEUREN MAAR


Stoepkrijtchallenge Overal

Ken je de stoepkrijtchallenge al? Meedoen is simpel: maak een mooie krijttekening op de stoep van een dierbare. Bijvoorbeeld van een opa of oma of je beste vriend. Kleur voor de ander een hart onder de riem.

ONTDEK DE KUNSTENAAR IN JEZELF


Tussen kunst en quarantaine Thuis Maak van jezelf (en je familie) een kunstwerk! Doe mee aan @tussenkunstenquarantaine. Kies een bestaand schilderij of ander kunstwerk en maak deze thuis zo goed mogelijk na. Extra uitdaging: je mag maar drie objecten gebruiken. Deel het resultaat op Instagram met @tussenkunstenquarantaine. Je kunt daar ook eerst zelf kijken om wat inspiratie op te doen!

WAD EEN FILM


WAD NPO 1 wadfilm.nl/cinema

Je hoort geritsel in de struiken. Boven je hoofd een spectaculaire sterrenhemel. Ga mee met de vaarexcursie in de ‘Nacht van de Nacht’ en gebruik al je zintuigen. Vanaf een bootje ontdek je de prachtige Alde Feanen, met rietvelden en moerasbossen. Op weinig plekken is het nog echt donker. Deze excursie vraagt aandacht voor behoud van donkere nachten. Vaar je mee?

INCHECKEN


Bouw een bijenhotel bestuivers.nl

Zin in een knutselproject? Bouw een bijenhotel! Met de tips van bestuivers.nl bouw je met eenvoudige, goedkope materialen een hotel waar bijen maar al te graag verblijven. Daar word je blij van!

GOEDE EITJES, SLECHTE EITJES


Beleef de lente Vogelbescherming

In mei leggen alle vogels een… precies! De Vogelbescherming laat je graag meegenieten van het vogelleven in de voor hen drukste periode van het jaar. Volg de slechtvalk, lepelaar, bosuil en veel meer vogels via de verschillende nestcamera’s. Pas op: het is verslavend.