Fam. Vitaal

Tips en tricks om vitaal te worden en blijven. Juist nu!

Zó werk je slim thuis

Als je thuiswerkt, is het niet altijd makkelijk om productief te zijn. Misschien word je afgeleid door je kinderen of het nieuws op je smartphone. Om je te helpen, hebben we onze beste thuiswerktips voor je op een rijtje gezet. Zoals: richt je werkplek én werkdag zo goed mogelijk in. En: vergeet vooral geen pauze te nemen! Benieuwd naar alle tips? Je vindt ze op onze community Doe je mee?

Gezonde thuiswerksnack

Je koelkast en voorraadkast zijn altijd vlakbij als je thuiswerkt. Het is dan héél verleidelijk om regelmatig een lekker tussendoortje te pakken. Dat hoeft niet erg te zijn. Als je gezonde keuzes maakt, zijn die tussendoortjes ook nog eens goed voor je. Heb je bijvoorbeeld al eens aan sojabonen gedacht? Boordevol eiwitten en hartstikke vezelrijk! Benieuwd naar meer gezonde keuzes? Lees dan gauw verder!

De vriezer is je vriend

Eten weggooien is zonde. Dat weet iedereen. Toch koken we soms nét te veel of liggen bananen iets te lang op de fruitschaal. Geen nood: de vriezer is je vriend! De meeste groente- en fruitsoorten laten zich prima invriezen, zonder verlies van voedingsstoffen. Fruit snijd je in stukjes en groente kun je het beste kort blancheren (twee minuten koken en afspoelen onder de koude kraan) voordat je het invriest. Zo voorkom je voedselverspilling en heb je altijd groente en fruit in huis. Extra handig in deze coronatijd!

Aan tafel met Epke

Waarschijnlijk ziet je dagelijks leven er nu heel anders uit dan normaal. Je bent veel thuis, je ritme is weg… Hoe blijf je dan toch gezond en vitaal? Wij vroegen het Epke Zonderland. In een serie vlogs geeft hij antwoord en een kijkje in zijn leven. Zo deelde hij al hét recept voor zijn perfecte lasagne, bedacht hij een workout voor thuis én laat hij zien hoe hij volop in de tuin aan de slag gaat. Bekijk de vlogs van Epke.

Weerstandweetje

De sportschool is dicht. Het sportveld is voorlopig alleen geopend voor kinderen. En je vaste hardlooprondje, dát heb je inmiddels wel gezien. Gelukkig zijn er veel manieren om thuis fit te blijven. De community Fit in je vel verzamelde ze voor je. Heb jij ook een goede tip om thuis fit te blijven? Deel ‘m dan met ons! Zo komen we samen vitaal de coronacrisis door.

Lief voor je brein

Onzekerheid en veranderingen kosten je brein veel energie. Grote kans dus dat jouw hersenen overuren maken in deze bijzondere tijd. Daarom is het juist nú belangrijk om niet alleen je lijf, maar ook je brein gezond te houden. Hoe je dat doet? Margriet deelt haar handige tips in de community Blij in je brein. Heb jij ook een tip? Deel deze dan met de community.

Bedankt!

Zorgpersoneel is harder nodig dan ooit. Daarom vinden we bij De Friesland dat al die kanjers in de zorg wel een extra bedankje verdienen. Ken jij iemand die in de zorg werkt? Stuur een kaartje en laat weten dat je aan hem of haar denkt! Op 12 mei – de Dag van de Verpleging – deelde De Friesland kaartensets uit aan het verplegend personeel in ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Een kaartje om te krijgen én kaartjes om zelf te versturen. Bedankt kanjers in de zorg!