Buitengewoon mooie beelden!

Lekker buiten zijn is leuk én gezond. Toch komt één op de drie Nederlanders te weinig buiten. Zonde! Samen met Nederlandse natuurorganisaties wil De Friesland iedereen motiveren om te genieten van de natuur en de frisse buitenlucht. Dat doen we onder meer met de online fotowedstrijd Buitenmoment.

Het afgelopen jaar kon iedereen elke maand een foto uploaden van een favoriet buitenmoment. Alles mocht, zolang de foto maar buiten was genomen. Het heeft veel ‘buitengewoon’ mooie beelden opgeleverd. Dit zijn de winnaars van 2018!

Goed nieuws: in april start de fotowedstrijd Buitenmoment gewoon weer. Doe je mee? Ga naar buiten en maak een #buitenmoment!


Thema mei: Buitensport

De zaterdagochtend sup

Anne IJedema

Anne is de publiekswinnaar van mei. Ze maakte een foto van haar favoriete buitensport: suppen. Hiermee won ze de Apple Watch, hét horloge voor een gezonde leefstijl.


Thema juni: Dieren

Beste vriendjes

Jitske Walstra

In juni was Jitskes foto ‘Beste vriendjes’ de favoriet van het publiek. Haar prijs: twee kaarten voor paardenspektakel De Stormruiter.


Thema juli: Eten

Zonnig ontbijtje

Geert Geertsma

‘Eten’ was het juli-thema. Geert legde dit jaloersmakende vakantieontbijtje vast. Als publiekswinnaar won hij een buitenkeuken.


Thema augustus: Watersport

Prachtige zeildag op het IJsselmeer

Madeleen Bosma

Madeleens buitenmoment was in augustus de favoriet van het publiek. De foto nam ze tijdens een prachtige zeildag op het IJsselmeer. Ze genoot eerst in een boot en later vanaf de kant van het skûtsjesilen. De volgende keer kan ze met haar gewonnen opblaasbare kano het water op.


Thema september: Landschappen

Autumn light

Marga Janmaat

Winnaar in september was Marga met haar foto ‘Autumn light’. Zij kan lekker doorfotograferen, want ze werd beloond met een digitale fotocamera.


Thema oktober: Herfst

Opkomende zon tijdens de herfst

Janny Talhout

Janny is niet alleen de publiekswinnaar van de maand oktober, maar sleepte met haar uitzonderlijke herfstfoto ook de hoofdprijs van 2018 in de wacht. Naast een verrekijker won ze ook een luxe digitale camera. Hartelijk gefeliciteerd Janny!


Thema november: Het weer

On a rainy day

Trienke Postma

Trienke is - met haar artistieke herfstbeeld - de winnaar van november en won een buitenhaard om bij op te drogen.


Thema december: Familie

Samen stoeien in het bos

Martijn en Linda van Lieshout

De familie Van Lieshout sluit – als winnaar van de maand december - de fotowedstrijd Buitenmoment 2018 af met deze familiefoto in het bos. Dit vrolijke beeld was goed voor een prijs om nog vrolijker van te worden: een heerlijk familieweekendje weg.