Weg met de Fam.

Na een zomer vol festiviteiten, evenementen en gezelligheid is de herfst misschien even wennen. Maar saai, dat is ‘ie zeker niet! Wij zetten de leukste activiteiten en evenementen van de komende maanden voor je op een rij.


VITAAL
FEESTJE


FestiVitaal

28 oktober

De Heide, Heerenveen


FestiVitaal is hét beweeg- & doe-festival voor jong en oud. Geniet van spetterende optredens, ga op avontuur met de boswachter, trakteer jezelf op heerlijke hapjes bij de foodtrucks of volg een toffe workshop. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Wat dacht je van een hindernisbaan, een klimwand of het circus? En, ook fijn: de toegang is gratis!

EEN WERELD VOL ILLUSIES


Escher op Reis

t/m 28 oktober

Fries Museum, Leeuwarden


Heb je de tentoonstelling van Escher in het Fries Museum nog niet bezocht? Dan is dit je laatste kans! Tot en met eind oktober kun je je in het museum laten onderdompelen in de bijzondere en illusionaire wereld van M.C. Escher. Ga mee op reis en bewonder zijn beroemde kunstwerken. De tentoonstelling is populair, dus bestel vooraf je tickets om teleurstellingen te voorkomen.

AAN DE
WANDEL


Aan de Wandel

Elfstedenpad

Heel Friesland


Van het coulisselandschap van de Fryske Wâlden tot de Gaasterlandse heuvels en bossen: het Elfstedenpad geeft wandelaars toegang tot de mooiste stukjes van Friesland. Met zijn 283 kilometer is het pad een stuk langer dan de andere Elfstedentochten, maar wees gerust: hij is opgedeeld in 46 etappes.

VAN PARIJS NAAR HAARLEM


Leonardo da Vinci

5 oktober t/m 6 januari 2019

Teylers Museum, Haarlem


De werken van Leonardo da Vinci zijn verspreid over de hele wereld, maar het Teylers Museum wist een groot aantal tekeningen in bruikleen te krijgen. De werken in deze eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Da Vinci zijn onder meer afkomstig uit de verzamelingen van de koningin van Engeland, het Nationaal Museum in Boedapest en het Louvre.

POPCORN
ERBIJ?


Noordelijk Filmfestival

5 t/m 11 november

Leeuwarden


Met meer dan honderdvijftig films in vijf dagen is het Noordelijk Filmfestival één van de grootste regionale filmfestivals van Nederland. Tijdens de 39e editie worden uiteenlopende films getoond: van speciale premières en muziekfilms tot documentaires en klassiekers. Ben je filmmaker, scenarist of acteur? Doe dan mee aan New Generation en leer tijdens masterclasses, workshops of inspiratiesessies alles over film.

SAFARI IN
DE SLOOT


Natuurmuseum Fryslân

Vanaf 22 september

Leeuwarden


Een kijkje onder water nemen, zonder zelf nat te worden? Dat kan in de OnderWaterSafari van Natuurmuseum Fryslân. Ga mee op reis van sloten en plassen naar de Waddenzee. Onderweg kun je speuren naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, de otter, de meerval, de zeehond en de bruinvis. Spot jij ze allemaal?

GO WITH
THE VLO


Openluchtvlooienmarkt

3 november 2018

Bakkeveen


Staat je zolder vol met spullen die je niet meer gebruikt? Of vind je het heerlijk om te grasduinen langs kleedjes en stands? Kom dan naar de gezellige openluchtvlooienmarkt in Bakkeveen. Met meer dan vijfhonderd standhouders en duizenden bezoekers is deze markt een van de grootste openluchtmarkten in Noord-Nederland.