Lunchbox
Een knuffel in een kom
Omdat je zoon natgeregend thuiskomt. Je tante door een moeilijke tijd gaat. Of omdat je de buren graag beter wilt leren kennen. Wat de reden ook is, soep is altijd goed. Met zo’n kom dampende, zelfgemaakte soep zeg je: ik denk aan je en ben er voor je! Of het nu een zonnige of juist druilerige herfstdag is: deze soep van geroosterde paprika en wortels smaakt gewoon heerlijk.
Dit heb je nodig
Voor de soep: - 2 eetlepels olijfolie - 1 ui, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 1 kleine venkelknol, in stukjes - 3 of 4 grote wortels, in stukjes - 1 eetlepel verse tijmblaadjes - 2 eetlepels balsamicoazijn - 1 geroosterde paprika, vers of uit een pot - 4 eetlepels gekookte cannellinibonen, uitgelekt - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 liter groentebouillon - zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Voor de knoflookcroutons: - 4 sneetjes oud brood, in blokjes - 1/2 teentjes knoflook, fijngesneden - olijfolie - zeezout en versgemalen peper, naar smaak