Weg met de Fam.

Lekker nazomeren met het hele gezin! We hebben de fijnste uitjes weer voor je op een rij gezet. Veel plezier!


DWALEN DOOR VERHALEN


Literatuurmuseum | online

Lees over Annie M.G. Schmidt of Remco Campert. Over het leven van schrijvers na de oorlog, of over vergeten schrijvers. Op de website van het Literatuurmuseum dwaal je door de prachtigste verhalen, manuscripten en andere literaire schatten. En: je hoeft er niet eens de deur voor uit!

TOT OP DE BODEM


Step- en wandeltocht | Noarderleech

Steppen over de bodem van de zee? Kan dat?! Jazeker! Op 15 oktober organiseert It Fryske Gea een step- en wandeltocht voor kinderen op het Noarderleech. Een natuurgids neemt de kinderen mee over de zeedijk, langs een echte bunker uit de oorlog en naar de kwelders. Natuurlijk vertelt hij onderweg van alles over de bijzondere natuur op het Noarderleech. Zien jouw kinderen zo’n steptocht wel zitten? Meld ze dan uiterlijk 14 oktober aan via de website van It Fryske Gea.

VERHALENVIRUS


Verhalenavond | Heel Friesland Zat jij vanwege het coronavirus vast op een eiland? Had jij een wel hele bijzondere thuiswerkervaring? Of maakte jij het virus van heel dichtbij mee? Vertel jouw verhaal tijdens de Verhalenavond van 2020! Tijdens de Verhalenavond mag namelijk iedereen zijn of haar verhaal vertellen op een zelfgekozen locatie. Dit jaar is het thema ‘Het Virus’. En ben je niet zo’n verteller, maar wel gek op verhalen? Kom dan luisteren!

VIRTUEEL UIT ETEN


Eet Mee Video-etentjes | online Laptop, tablet of mobiel in de aanslag? En een lekker bord eten bij de hand? Dan ben je klaar voor een video-etentje! Het platform Eet Mee organiseert video-etentjes voor mensen die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, maar dat in deze coronatijd lastig vinden. Tijdens een video-etentje klets je gezellig met anderen, maar dan vanuit je eigen huis. Doe je mee? Aanmelden voor de etentjes is gratis!

WATERVERF


Koele Wateren | Hannemahuis, Harlingen Wat gebeurt er als de zeespiegel zes meter stijgt? En hoe ziet Nederland er over tweehonderd jaar uit? De tentoonstelling Koele Wateren geeft je een kijkje in de toekomst. In de tentoonstelling zie je kunstwerken met water in de hoofdrol – soms als vriend, soms als vijand.

ONTSPANNEN MET KORTING


Fan van Fit webshop | heel Nederland Wat is er fijner dan een dagje sauna? Een dagje sauna met korting! Via de Fan van Fit webshop van De Friesland krijg je bij verschillende wellness resorts en sauna’s een leuke korting op je tickets. Je kunt tot en met 31 december 2020 gebruik maken van de korting via de Fan van Fit webshop van De Friesland.

NIEUWE NATUUR


Marker Wadden Nederland is vijf eilanden rijker: de Marker Wadden. Ze liggen in het Markermeer en vormen een prachtig, nieuw natuurgebied. Dat moet je zien! Vanaf de Bataviahaven in Lelystad pak je de veerboot naar de Marker Wadden. Let op: op de boot is het dragen van een mondkapje verplicht.

MAG HET LICHT UIT


Nacht van de Nacht | heel Nederland

De duisternis. Wanneer heb jij die voor het laatst écht ervaren? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober worden in heel Nederland nachtelijke activiteiten georganiseerd. Ontdek jij tijdens een nachtelijke wandeling de Melkweg? Vaar je het donker tegemoet? Of stel je je zintuigen op de proef tijdens een etentje in het donker? Op de website vind je alle activiteiten bij jou in de buurt.

PLUKKEN MAAR


Wildplukken in De Lange Bretten | Amsterdam

Denk je aan Amsterdam, dan denk je misschien niet direct aan natuur. Toch vind je ook in en rond onze hoofdstad prachtig groen. En tijdens deze wandeling in stadsnatuurwildernis De Lange Bretten ontdek je niet alleen het gebied, maar mag je er ook op los plukken! Je leert welke planten je kunt plukken, hoe ze smaken en of ze een geneeskrachtige werking hebben.