Fam. Vitaal

Tips voor een vitaal leven

Deo detox

Zweten is heel gezond. Tóch willen de meeste mensen klotsende oksels liever voorkomen. Deodorant kan daarbij helpen. Maar wist je dat in veel deodorants chemische stoffen zitten die een nadelig effect kunnen hebben op je gezondheid? Gelukkig zijn er tegenwoordig ook natuurlijke deodorants te koop. Stap je over op een natuurlijke deo, wees dan wel voorbereid op een kleine detox: de eerste een of twee weken kun je meer gaan zweten. Ook kan je zweet onprettig ruiken. Houd vol, want ná de detox zul je waarschijnlijk minder transpireren.

Yogaaaap…

Lukt het maar niet om in slaap te vallen? Doe dan eens een yogalesje voor het slapengaan! Dat kan gewoon in je eentje én je hoeft er niet je bed voor uit. Yoga Nidra is een vorm van yoga die je helpt om spanning in je lijf los te laten. Yoga Nidra helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust en versterkt je immuunsysteem. Wil je het eens proberen? Luister dan bijvoorbeeld dit fragment. Enne, slaap lekker!

Leve de stoepplant!

Die plantjes die her en der tussen de stoeptegels groeien, weet jij hoe ze heten? Vaak worden ze oneerbiedig onkruid genoemd. Daar wil de Hortus in Leiden verandering in brengen! Hun stoepplantjesposter helpt je ontdekken wat in jouw buurt tussen de tegels groeit. Wil je je buurtgenoten ook laten kennismaken met de verschillende plantensoorten in jullie buurt? Schrijf dan met stoepkrijt de namen bij de plantjes.

Hier met die flow

Doe jij niks liever dan tekenen of fotograferen? Of ben je juist niet zo’n creatieveling? Waar je talent ook ligt, creatief bezig zijn heeft veel voordelen voor iedereen. Een creatieve activiteit helpt je namelijk ontspannen omdat je je focust op datgene wat je aan het maken bent. Je komt in een flow en stopt met piekeren en malen. Dus koop eens een kleurboek voor volwassenen of haal de haaknaalden van oma uit de kast. Probeer het maar eens!

Dag van de Vitaliteit

Op 25 september is het weer de Dag van de Vitaliteit. Een mooie dag om eens extra stil te staan bij de vraag: hoe vitaal ben ik nu eigenlijk? Een vitaal leven is veel meer dan alleen gezond eten en bewegen, ook een positieve mindset helpt je daarbij. Pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto, drink voldoende water en eet eens een extra stuk fruit. Je voelt je energieker, fitter en meer ontspannen. Kortom: maak van jouw vitaliteit een prioriteit!

Scheid je wijs

In welke container moet je lege melkpak? Hoe zit het met theezakjes? En in welke bak moet je mondkapje? Afval scheiden is soms lastiger dan het lijkt. Daarom is er de Afvalscheidingswijzer. Daar kun je altijd checken hoe je iets moet weggooien en sta je nooit meer twijfelend voor de container.