Weg met de Fam.

Geniet van het najaar. Samen met je familie! Wij hebben de leukste familie-uitjes van de komende tijd weer voor je verzameld.


WAT EEN BELEVING


Het Moooiste Festival

29 september 2019

Vogelenzang | Noord Holland


Een sfeervol festival midden in de natuur. Daar wil je bij zijn! Decor: historische buitenplaats Leyduin. Wat een plaatje. Laat je rondleiden en ontdek deze prachtige plek. Raak geïnspireerd door tv-boswachter Arjan Postma. Leef je uit bij de hardloopwedstrijd op de oude renbaan of bedwing het survivalveld. Spetteren in de nieuwe waterspeelplaats of een spannende bosspeurtocht? Kinderen willen niet meer weg. Dit wordt een moooie dag.

RODE WANGEN


Kinder Buiten Festival

6 oktober 2019

Kampsheide bij Assen | Drenthe


Klimmen, klauteren, knutselen en apenkooien. Het kan állemaal tijdens het leukste buitenfeest van het jaar. Spelen was nog nooit zo fijn. Dit actieve festival in de natuur is voor kinderen van alle leeftijden. En: gratis. Lekker eten en drinken is er natuurlijk ook. Klaar voor vieze kleren en rode wangen?

HALLO BUURMAN


Burendag

28 september 2019

Heel Nederland


Een leuke en veilige buurt: daar woon je graag. Op de vierde zaterdag in september is het weer Burendag. Hallo buurman! Op deze dag komen buren gezellig samen en zetten zich in voor elkaar én de buurt. Wordt er bij jou al iets georganiseerd? Of heb je zelf een top-idee? Check burendag.nl en maak er een fijn feestje van.

LEVEND LAB


Groninger museum

Daan Roosegaarde Presence

Tot en met 12 januari 2020 Groningen


Stel je voor. Je loopt in een groot lichtgevend landschap, dat door jouw aanwezigheid van vorm en kleur verandert. Onvergetelijk. Je maakt het mee in het Groninger Museum. Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde ontwikkelde speciaal voor het museum het baanbrekende en interactieve kunstwerk Presence. Een groot levend lab van 800 m2. Kijken, aanraken, voelen en bewegen: een ongekende ervaring.

Foto: Margriet Schonenburg

BLOTE BILLENZWAM


Paddenstoelenfestival

6 oktober 2019

Midwolda | Groningen


Wel eens gehoord van de kostgangersboleet of blote billenzwam? Je vindt ze op landgoed Ennemaborg. Op 6 oktober is hier het jaarlijkse Paddenstoelenfestival. Trek zelf het bos in op zoek naar de mooiste exemplaren. Of ga mee met een gids die álles weet over de meer dan 250 soorten. Voor kinderen is er onder meer een theaterfestival, paddenstoelenknutseltent en kabouterpad. Laat de herfst maar komen!

RUN MET ZOMBIES


Thor Halloween survivalrun

25 oktober 2019

Zwolle | Overijssel


Rennen voor je leven. Dat doe je tijdens de Halloween survivalrun op 25 oktober 2019. In het donker survivallen terwijl de vikingzombies je proberen te pakken… Dát moet je wel durven. Alleen voor de echte bikkels dus. Blijf jij de zombies voor en haal je de finish?

NACHTVAREN


Beleef de Nacht van de Nacht vanaf het water

26 oktober 2019

Nationaal Park De Alde Feanen | Friesland


Je hoort geritsel in de struiken. Boven je hoofd een spectaculaire sterrenhemel. Ga mee met de vaarexcursie in de ‘Nacht van de Nacht’ en gebruik al je zintuigen. Vanaf een bootje ontdek je de prachtige Alde Feanen, met rietvelden en moerasbossen. Op weinig plekken is het nog echt donker. Deze excursie vraagt aandacht voor behoud van donkere nachten. Vaar je mee?

PODIUMBEEST


Jeugdtheaterdag

27 oktober 2019

Hoogeveen | Drenthe


Stap even in een andere wereld. Vandaag ben jij de held van het theater! Kom naar de Jeugdtheaterdag in De Tamboer en ga op avontuur. Doe mee aan creatieve workshops, klieder lekker op het witte doek en kijk naar spannend theater, zoals De Vriendelijke Draak. Wát een podium. Zóveel zachte rode stoelen. Laat de voorstelling maar beginnen… Gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

MAGISCH


Leeuwarden Urban Night Adventure: LUNA!

28 – 30 november 2019

Leeuwarden | Friesland


This is magic. Leeuwarden bij nacht. Je wandelt door de historische binnenstad. Het is donker, maan aan de hemel. Je ontdekt onbekende en verborgen plekken. Overal kom je spectaculaire en verrassende lichtkunstwerken tegen. Betoverend. Mooier krijg je het niet. Leeuwarden Urban Night Adventure: een magisch festival in de nacht.