STAND.


Ook om voor je vader te zorgen moet je een ‘papadag’ opnemen


Een dag minder werken om voor de kinderen te zorgen: het is tegenwoordig steeds normaler. Maar een (vaste) vrije dag opnemen om voor je hulpbehoevende vader of moeder te zorgen, daar hoor je minder over. Toch is dat wel de toekomst, verwachten de experts. Steeds meer zorgtaken komen voor rekening van mantelzorgers. Dus waarom geen ‘papadag’ opnemen voor je eigen vader? We vragen het aan drie kenners.

Chantal Hoevers Prins
Mantelzorgmakelaar en PGB-specialist bij Mantelzorgzaken

'Juist de tijd die je samen doorbrengt maakt mantelzorgen zo waardevol'

“De komst van een zorgbehoevend familielid trekt een stevige wissel op je eigen leven, weet ik uit ervaring. De uren waarin je zorgt voor je ouders, kun je niet aan je eigen gezinsleven besteden. Hobby’s en sporten schieten er vaak als eerste bij in, terwijl ontspanning juist zo belangrijk is om het vol te houden. Mijn advies is dan ook om professionele ondersteuning voor je ouders, zeker in te zetten. Geloof me: er blijven genoeg zorg- en regeltaken over die jij moet organiseren. Juist die regeltaken maken het extra pittig omdat je vaak niet weet wat de mogelijkheden zijn en waar je moet zoeken. Een mantelzorgmakelaar kan je hiermee helpen. Voorkom dat jouw papa- of mamadag uitsluitend een regeldag wordt. Maak ook tijd vrij voor quality time met je vader of moeder. Juist dat maakt mantelzorgen zo waardevol: die tijd die je samen doorbrengt. Wat mij betreft mag de overheid daar best wat tegenover zetten. Vergelijk het met de vergoeding die je krijgt voor kinderopvang of kinderbijslag. Fiscale tegemoetkomingen zouden ook moeten gelden voor de zorg voor je ouders. Denk aan oudertoeslag of een vergoeding voor je papa- of mamadag. De overheid is er per slot van rekening bij gebaat dat we de zorg voor onze ouders (deels) op ons nemen, maar kan mantelzorg niet verplicht stellen. Er zijn landen waar het echt beter geregeld is. Daar kunnen we hier in Nederland nog heel wat van leren.”

Gerja Ritsema

Mantelzorgondersteuner voor personeel van De Friesland

'Er hangt nog altijd een soort van taboe rondom mantelzorg'

"Ik denk dat een papadag opnemen als mantelzorger een heel goede keuze zou zijn, maar in de praktijk komt het bijna niet voor. Als mantelzorgondersteuner voor collega’s van De Friesland maak ik maar zelden mee dat iemand minder gaat werken om z’n ouders te verzorgen. En dat terwijl maar liefst 33 procent van alle Nederlanders mantelzorger is. Dat is dus één op de drie. Grote kans dat jouw collega mantelzorger is, zonder dat jij dat weet. Of dat jezelf mantelzorger bent, zonder dat jouw collega's dat weten. Er hangt namelijk nog altijd een soort van taboe rondom mantelzorg. Waar dat vandaan komt, geen idee, maar de meeste mantelzorgers lopen er niet mee te koop. Terwijl er steeds meer werkgevers zijn die een zogenoemd 'mantelzorgvriendelijk' certificaat hebben en dus open staan om met je mee te denken. Sterker nog: ook in je CAO staan hier afspraken over. Mijn belangrijkste advies is daarom altijd: praat er met je leidinggevende over. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. En bekijk ook de polis van je zorgverzekering. In veel gevallen kun je tegenwoordig een vergoeding krijgen voor een mantelzorgmakelaar. Dat is iemand die samen met je kijkt wat je nodig hebt, zodat je bepaalde taken los kunt laten. Ik spreek uit eigen ervaring: dat is de moeite meer dan waard.”

Alieda Nicholson
Heeft verlof opgenomen om voor haar moeder te zorgen

'Voor elkaar zorgen zit in ons DNA'


“Bij ons in de familie hebben we altijd voor anderen gezorgd, door bijvoorbeeld mensen op te vangen met een groot scala aan moeilijkheden of door pleegkinderen in huis te nemen. Je zou kunnen zeggen dat zorgen voor elkaar in ons DNA zit. Nu mijn moeder meer zorg nodig heeft, heb ik geen moment getwijfeld over de vraag wie voor haar zou moeten zorgen. Dat is precies hoe ik ben grootgebracht. Maar daarmee ben ik in de huidige samenleving een uitzondering op de regel. Ik merk dat we in Nederland worden aangemoedigd om de zorg voor onze ouders aan de overheid over te laten, wat duur en niet altijd effectief is. In feite ontmoedigt het systeem ons om onze familieleden te verzorgen. En als je het wel zelf doet, zoals ik dat doe, dan is er weinig steun voor je als mantelzorger. Soms word je zelfs benadeeld. Neem als voorbeeld het feit dat wanneer je met je ouders moet samenwonen, je ouders worden gekort op hun uitkering, zoals de huurtoeslag. Dat is toch van de gekke, als je erover nadenkt. Ik ben er van overtuigd dat je als overheid veel geld kunt besparen wanneer je mantelzorgers beter ondersteunt. Zorg er voor dat ze financieel niet slechter af zijn en bied de nodige emotionele en mentale ondersteuning, zodat ze effectief voor hun ouders kunnen zorgen. Met andere woorden: beloon mantelzorgers in plaats van ze te straffen.”