Fam. Vitaal

Tips en tricks om vitaal te worden en blijven

Zorg voor mantelzorgers

2.5 miljoen Nederlanders zijn mantelzorger. Zij zorgen elke dag voor een zieke naaste. Vaak doen ze dit zelfs naast een reguliere baan. Mantelzorg kan zwaar zijn en brengt zorgen en verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom ondersteunt De Friesland mantelzorgers. Vanuit onze aanvullende verzekeringen vergoeden we de praktische cursussen ‘Ziekenverzorging thuis’, waarin lichamelijke verzorging centraal staat, en ‘Zorg de baas’, waarin je leert om zélf in balans te blijven. Meer weten? Bekijk dan onze vergoeding voor cursussen.

Goed gestemd

Of je nu keihard meezingt met de nieuwste van Douwe Bob, zachtjes een klassiek stuk neuriet of zelf een liedje bedenkt: het maakt niet uit, als je maar zingt! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zingen heel gezond is. Het zou je hartslag vertragen en op termijn zelfs een positief effect kunnen hebben op je bloeddruk. Bovendien maakt zingen je blij, want wie zingt, kan niet piekeren. Zingen zou zelfs helpen bij de verwerking van trauma’s. Kortom: warm die stembanden maar vast op!

De Friesland steunt Amargi. Jij ook?

Moet je altijd elk dubbeltje omdraaien? Vind je het moeilijk om met geld om te gaan? Of wil jij juist graag anderen helpen om hun financiën op orde te krijgen? De Friesland werkt sinds 2017 samen met Amargi. Dit is een vereniging die als doel heeft om mensen met geldzorgen in een vroeg stadium te helpen. Zij worden door vrijwilligers ondersteund bij het op de rails krijgen van hun geldzaken.
Aan verzekerden die moeite hebben met betalen, vragen we altijd of zij open staan voor hulp van Amargi. Een aantal medewerkers van De Friesland zijn vrijwilliger voor Amargi en helpen de aangemelde verzekerden met hun financiën. Zo werken we samen om (geld)zorgen te verminderen.

Heb je zelf hulp nodig of wil je als vrijwilliger mensen helpen? Ga naar www.amargi.nl.

Sta eens stil bij reanimatie

Op 16 oktober is het Internationale Reanimatiedag. Kun jij reanimeren? Download dan de app HartslagNu in de App Store of Play Store en meld je aan als burgerhulpverlener. Je kunt dan opgeroepen worden voor een reanimatie bij jou in de buurt. Meer weten? Kijk op www.fryslanhartveilig.frl. Stichting De Friesland ondersteunt het project Fryslân Hartveilig.
Kun je nog niet reanimeren, maar wil je dit wél leren? Als je aanvullend verzekerd bent bij De Friesland, heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding voor een cursus Reanimatie en AED.

Weerstandweetje

De R zit weer in de maand! Vroeger betekende dat dat je extra om je gezondheid moest denken. In de winter waren immers minder verse groenten voorhanden. Veel mensen kregen te weinig vitamine C binnen, waardoor hun weerstand verslechterde. Maar hoe zit dat anno 2019, nu we jaarrond volop keuze hebben in groente en fruit? Feitelijk is er weinig veranderd. Nog altijd geldt het advies om in de wintermaanden extra aandacht te hebben voor je weerstand. Hoe je dat doet? Eigenlijk is het heel eenvoudig: eet gezond en gevarieerd, beweeg regelmatig, ga lekker naar buiten en zorg voor voldoende rust. Dan ga jij fluitend de herfst- en wintermaanden door.

ApenkooiXL on tour

Zwieren, zwaaien, klimmen en klauteren. We laten je graag zélf ervaren hoe leuk bewegen kan zijn. Met onze ApenkooiXL! Op 20 oktober staan we in Grunn en op 26 oktober in Assen met onze pop up ApenkooiXL. Verzamel banaantjes zonder dat je geraakt wordt door de ballen die de apen gooien. Meedoen is gratis en voor alle leeftijden, dus neem je vrienden en familie gezellig mee. Doe comfortabele kleding en schoenen aan en ga los in onze apenkooi! Doe je mee?