Weg met de Fam.

Een dagje uit met de familie: gezellig! Wij hebben de leukste uitjes van de komende tijd weer voor je verzameld.


KASPLANTJES


Kom in de Kas

6 en 7 april

Heel Nederland


Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 zie je met eigen ogen hoe jouw favoriete groente groeit.

SPECIAAL VOOR SLAAP-
WANDELAARS


40 Mijl Midzomernachtwandeling

22 juni

Lauwerzijl


Midden in de nacht een wandeling maken. Waarom niet?! Tijdens de (bijna) kortste nacht van het jaar organiseert Stichting 40 Mijl een midzomernacht-wandeling door het Lauwersmeergebied. Je wandelt over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer en over de zeedijk met uitzicht op Schiermonnikoog. Vind je 40 mijl wel érg ver? Geen nood: er zijn wandelingen van 40 mijl, 40 kilometer en 25 kilometer.

ECHT NIET STOFFIG


Nationale Museumweek

8 t/m 14 april

Heel Nederland


Gebruiksvoorwerpen van onze voorvaderen. De mooiste kunstobjecten. Fascinerende weetjes over vroeger én nu. Je vindt en ontdekt ze in musea. Elk museum vertelt een uniek verhaal. Een verhaal dat niet vergeten mag worden! In de Nationale Museumweek zetten musea in heel Nederland hun pronkstukken in de schijnwerpers en organiseren leuke activiteiten voor jong en oud.

VAN DE STRAAT


Fries Straatfestival

24 en 25 mei

Leeuwarden

Theatervoorstellingen, fijne muziek en bijzondere acts: tijdens het Fries Straatfestival vind je ze op elke straathoek! Ieder jaar zet het festival de Leeuwarder binnenstad op z’n kop. Benieuwd naar het programma? Houd dan de website in de gaten.

STAP VOOR STAP


MS Motion

14 april

Zwolle


Help jij mee om geld op te halen voor onderzoek naar MS? Meld je dan aan voor één van de vijf edities van MS Motion. Zo kun je op 14 april in Zwolle meewandelen of –hardlopen. Kies uit vijf of tien kilometer, zamel zoveel mogelijk sponsorgeld in en strijd mee tegen deze zenuwslopende ziekte.

PRETPARK


Stadspark Live

22 juni

Groningen


Van Sting naar Ronnie Flex, van Anouk naar Daniël Lohues: het kan op Stadspark Live. Tijdens de eerste editie van het festival op de Groninger drafbaan komt iedere muziekliefhebber aan zijn trekken. Het festival belooft ‘een hele dag live muziek van de bovenste plank’. Wil jij erbij zijn? Koop dan je kaarten via de website.