Fam. Vitaal

Tips en tricks om vitaal te worden en blijven

Scrub de winter weg

Grof zout, een neutrale huidolie en een paar drupjes etherische olie. Meer heb je niet nodig om zelf een heerlijke bodyscrub te maken. Meng alles door elkaar en… scrubben maar! Zo geef je je huid na de winter een flinke oppepper. Ook handig: doe je zelfgemaakte scrub in een mooie glazen pot en je hebt een origineel cadeau. Leuk om te maken, heerlijk om te krijgen.

Lekker lijstjes maken

Gek op lijstjes maken? Dat is zo gek nog niet! Uit onderzoek blijkt namelijk dat lijstjes je stressniveau omlaag brengen. Zodra je iets puntsgewijs op papier zet, weet je namelijk precies wat je nog moet doen en weet je zeker dat je het niet zult vergeten. Bovendien helpen lijstjes ons om doelen te behalen. En dát zorgt er weer voor dat je brein het gelukshormoon dopamine aanmaakt. Lekker maken dus, die lijstjes. Daar word je gelukkig van!

In de benen

Nederlanders zitten veel. Te veel. Heb jij na een dag werken ook een zere kont van het zitten? Met het programma Sterk te Werk stimuleert De Friesland werkgevers én werknemers om vitaal te blijven. Gezonde medewerkers zijn namelijk productiever, stressbestendiger, gemotiveerder en verzuimen minder. Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen? Kijk op de website voor meer informatie

Niks moet, niksen mag

De voordelen van meditatie zijn eindeloos. Een kleine greep: minder stress, minder piekeren en meer concentratie. Maar als je nog nooit hebt gemediteerd, kan het lastig zijn ermee te beginnen. Gelukkig zijn er hele laagdrempelige meditatieoefeningen die je helpen het mediteren in de vingers te krijgen. Probeer bijvoorbeeld eens de telmeditatie. Deze leert je om je aandacht in het moment te houden. Zet een timer of kookwekker op 5 minuten en ga ontspannen zitten. Adem rustig in en uit en tel iedere ademhaling. Tel door tot 10 en begin daarna weer bij 1. Dwalen je gedachten af? Geeft niks, breng ze weer rustig terug naar de ademhaling. Blijf dit herhalen tot de timer af gaat.

Wij voor de bij

Bijen hebben in Nederland steeds minder leefruimte. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor de productie van ons voedsel! Gelukkig kun je zelf veel doen om de bij te helpen. Hoe? Door van je tuin een bijenparadijs te maken. Plant dit voorjaar lekker veel bloeiende bloemen, laat blaadjes en takjes nog even liggen zodat bijen er kunnen schuilen of knutsel zelf een bijenhotel (Je gaat naar de website van Buitengevoel).

Positiviteitspowerrrr

Heb je zin in een dosis positiviteit én een goed gevoel? Doe dan mee met onze 5-daagse Positief Denken challenge van OokGoed! Je gaat elke dag aan de slag met praktische tips en positieve to do’s. Zo blijf jij blij in je brein. We starten op maandag 1 april 2019. Meld je nu aan op de Facebookpagina van OokGoed! en laat die positieve gedachten maar stromen!